duminică, 13 mai 2012

Muzeul Petrolului Ploiesti

A fost inaugurat la 8 octombrie 1961, ca urmare a sărbătoririi centenarului industriei petroliere româneşti, în 1957. Este găzduit de un frumos edificiu care a permis amenajarea unor săli şi cu o curte care a fost transformată într-o expoziţie în aer liber. Patrimoniul muzeului a crescut de la 800 piese în 1961, la peste 8.000 în 1994. Este singurul muzeu de acest gen din România, înfiinţarea sa la Ploieşti fiind o recunoaştere a statutului oraşului în cadrul industriei petroliere din ţara noastră.
In acest muzeu exista exponate precum:
- Macheta primei instalatii de foraj mecanic folosita in Romania;
- Felinare care erau folosite la iluminarea Orasului Bucuresti, primul oras din lume iluminat cu felinare cu petrol, in anul 1859;
- Utilaje de foraj din lemn sau metalice din secolul al XIX-lea;
- Panouri exemplificand sistemul de solventare selectiva cu dioxid de sulf, inventat de Lazar Edeleanu, si aplicat in intreaga lume.



Program de vizitare:
- Luni- inchis
- Marti - 09.00-17.00
- Miercuri - 09.00-17.00
- Joi -09.00-17.00
- Vineri - 09.00-17.00
- Sambata - 09.00-17.00
- Duminica - 09.00-17.00.
Adresa: Str. Dr. Bagdasar, Nr.8, Ploiesti, Prahova.
Telefon: 0244/519 542; 0244/597 585;

Focul viu

Focul viu mai este cunoscut si sub numele de Focul nestins. Acesta se afla in comuna Lopatari, Judetul Buzau. Focul Viu se bazeaza pe aceasi explicatie ca si Vulcanii Noroiosi :  gazele naturale ajunse la suprafata pamantului se aprind prin diverse procedee, astfel dand nastere Focurilor Vii.
Perioada ideala de a vizita acest loc este noaptea, cand datorita intunericului, flacarile asigura un spectacol de neuitat. Acelasi fenomen se regaseste si in judetul Vrancea.

Vulcanii Noroiosi

Vulcanii Noroiosi sunt situati in apropiere de comuna Berca, Judetul Buzau. Rezervatia Vulcanii Noroiosi este formata din doua platouri, unul la Paclele Mari si unul la Paclele Mici. Datorita zonei petrolifere, gazul metan ajunge la suprafata traversand diverse straturi si antrenand cu el noroi, astfel dand nastere unor vulcani de dimensiuni reduse.
Astfel de rezervatii mai pot fi gasite in Australia si Siberia.


duminică, 6 mai 2012

Statiunea Costinesti

Statiunea Costinesti este situata pe litoralul romanesc in judetul Constanta. Datorita aspectului financiar, dar si  a numeroaselor posibilitati de distractie, aceasta statiune poarta si numele de Statiunea Tineretului.
Principalele atractii turistice sunt discotecile in aer liber: Discoteca Tineretului, Discoteca Ring; epava navei Evanghelia, Obeliscul, dar si o terasa petru iubitorii de muzica Rock(White Horse), si multe alte posibilitati de recreere.
Discoteca Tineretului

                                                               Epava navei Evanghelia