luni, 4 iunie 2012

Muzeul Antipa

  Muzeul a luat fiinta la 3 noiembrie 1834, la initiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica, care a donat colectii importante, incluzand monede grecesti, romane si bizantine, colectii de minerale, fosile, moluste, pesti, pasari si mamifere, precum si opere de arta.
  Sediul actual a fost proiectat si construit prin stradania Dr. Grigore Antipa, director in perioada 1893 – 1944. Muzeul realizat de marele savant era modern atat prin modul de expunere, cat si prin rolul si activitatea sa. De asemenea, prin eforturi sustinute Grigore Antipa a imbogatit substantial colectiile institutiei cu piese valoroase din toate colturile lumii.
  Expozitia permanenta a muzeului este structurata pe 3 nivele:

La Demisol este prezentata Biodiversitatea Romaniei si sunt marcate cele cinci bioregiuni de tara: alpina, continentala, panonica, stepica si pontica. Este cel mai mare numar de regiuni biogeografice pe care il are o tara europeana.



La Parter, Fauna mondiala este prezentata dupa criteriul biogeografic - fiecare dintre marile regiuni biogeografice fiind prezentata cu un numar de specii reprezentative in diorame, complete cu piese umede prezentate sub forma cilindrilor verticali.



La Etaj sunt prezentate mai multe teme. Puteti afla mai multe despre originile si evolutia vietii, palentologice, lumea insectelor si complexitatea speciei umane. Tot pe acest nivel sunt spatiile interactive, destinate copiilor si nu numai.




Date de contact:
Sos. Kiseleff nr. 1, Bucuresti, sector 1, Cod postal 011341;
Telefon:(021) 312-88-26
Fax: (021) 312-88-63
Email: dianai@antipa.ro
Site: www.antipa.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu