miercuri, 11 aprilie 2012

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului se gasesc in Carpatii Orientali, pe cursul raului Bicaz si fac legatura intre Moldova si Transilvania. Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas. Cheile Bicazului se intend pe o lungime de 8 km ele facand legatura intre judetele Neamt si Harghita.
Cheile Bicazului au fost formate de apele repezi ale raului Bicaz, si ale afluentilor lui, cel mai cunoscut fiind Bicajel. Aceste ape au erodat in timp peretii de calcar ai muntilor formand atractii naturale de o frumusete rara. Pentru cei ce sunt interesati sa viziteze Cheile Bicazului, trebuie sa aiba in vedere faptul ca in zona sunt nenumarate atractii turistice cum ar fi Lacul Rosu, Cheile Bicajelului, Cheile Sugãului, Pestera Neagra, Pestera Cascada.
Ceam mai buna perioada de vizitare a Cheilor Bicazului si a imprejurimilor este vara, deaorece toata zona “musteste a verde”, iar temperaturile sunt numai bune pentru drumetii si relaxari in aer liber. Trebuie tinut cont de faptul ca daca in toata tara vara putem intalnii temperaturi inalte, in aceasta zona de foarte putine ori se depasesc 30 de grade.
Persoanelor care le place aventura pot sa viziteze si Cheile Bicajeluilui, ele fiind mai putin celebre decat Cheile Bicazului datorita faptului ca ele sunt mai putin accesibile, persoanele care se incumeta sa le descopere secretele trebuie sa fie bine antrenate si ar fi bine sa fie insotite de catre ghizi montani care sa cunoasca foarte bine acele locuri.
Pentru cei ce adora natura si sportul Cheile Bicazului reprezinta un loc ideal, datorita faptului ca pune la dispoziti diferite trasee montane unde turistii vor fi fermecati de frumusetea peisajului,
Lacul Rosu a fost format in 1837 prin bararea naturala a raului Bicaz, astfel formandu-se cel mai mare lac natural din Romania. Lacul Rosu are o suprafata de 12 Ha, si o adancime de 12,5 metri. Aceasta zona este vestita pentru aerul curat, liniste si frumusetea peisajelor. Pentru cei pasionati de legende nu ezitati sa achizitionati intrunatoarele ce contin povesteri pentru ca fiecare aractie turistica din zona este invaluita intr-un fel de mister, in jurul caruia localnicii au create nenumarate povestiri si legende.
Locul Rosu s-a format relative recent, acel loc fiind acoperit de paduri de pin inainte, iar trunchiurile copacilor se pot zarii si acum unele apar din apa precum niste tepuse. Pe suprafata Lacului se poate practica canotajul, sau cei romantici pot apela la o plimbare cu barca. Exista insa numerose trasese de alpinism, iar cei interesati isi pot dovedii maiestria pe pere?ii stânco?i ai Suhardului sau ai Pietrei Bardosului.
In ultimul tim aceasta zona a cunoscut o dezvoltare turistica impresionanta astfel aici se gasesc zeci de pensiuni unele avand un aspect rustic fiind construite din lemn sau piatra, altele avand o arhitectura moderna, insa majoritatea va ofera un confort sporit.
Accesul la Lacul Rosu, Cheile Bicazului se face urmand traseul drumului DN 12 ce pleaca din Gheorghieni.
La trecerea prin Gheorghieni nu ezitati sa vizitati Muzeul de Istorie sau Biserica Armeneasca care a fost construita in 1833 de catre comunitatea armeneasca din oras. Biserica este un adevarat monument cultural , in interiorul acesteia gasindu-se cruci vechi de peste 6 secole. Tot in orasul Gheorghieni se poate vizita si Moara Tynca, care a fost construita la inceputul secolului 19, iar aceasta este prefect functionala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu